Nissan neemt voortouw met praktijktest autonoom rijden in Europa

Nissan neemt voortouw met praktijktest autonoom rijden in Europa

Nissan heeft vandaag in Oost-Londen een prototype van een autonoom rijdende auto getoond. Dat gebeurde met een praktijktest voor het oog van de media. Het gaat om een studiemodel als voorbode van een nieuwe generatie zelfrijdende voertuigen.

Het is voor het eerst dat Nissan de technologie voor autonoom rijden in Europa op de openbare weg demonstreerde. Nissan heeft al het voortouw genomen met dergelijke praktijktests in Japan en in de Verenigde Staten om de inzetbaarheid van deze technologie in het dagelijks verkeer te toetsen.

Inzittenden kregen de mogelijkheid om op de passagiersstoel voorin en op de achterbank de technologie te ervaren. Een ‘korte golf’-radar, laserscanners, camera’s, zeer snelle computerchips en een speciale HMI (Human Machine Interface) module zijn enkele van de componenten, die helpen om de auto zelfstandig te laten rijden. Dat kan zowel op de snelweg als op wegen in de stad, inclusief rotondes, na het invoeren van de bestemming in het navigatiesysteem.

2 Comments

  1. Romulus Romulus

    Ten opzichte van mijn vorige auto was de Leaf een flinke stap vooruit in moderne voorzieningen. Maar de huidige Leaf ontbeert nog echt moderne systemen als adaptieve cruise control en lane departure warning of zelfs automatische besturing. Deze zouden het rijden van lange afstanden wel flink ontspannener maken. Ik zou het wel wat vinden als onze volgende Leaf dat wel aan boord zou hebben 😉

  2. En… wat denken jullie ? Zouden jullie graag op de autopilot willen rijden? Nog ‘even’ en het is mogelijk. De komende 2de generatie leaf heeft zeer waarschijnlijk al een eerste stapje in de richting van autonomous driving. Ik vind het een geweldige ontwikkeling. En jullie? Wat vinden jullie hiervan?

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.