Nieuwe Nissan LEAF stabieler en efficiënter, met grotere actieradius

Nissan heeft de volledig elektrische LEAF opnieuw vormgegeven met een verder verbeterd aerodynamisch design. Daardoor zal de nieuwe Nissan LEAF nog efficiënter zijn en is zijn actieradius gegroeid.

Aerodynamica speelt een grote rol bij de efficiency van een elektrische auto. Minder luchtweerstand en betere stabiliteit maken de auto efficiënter. Daardoor kan de nieuwe Nissan LEAF meer kilometers afleggen op een volle batterij.

Vleugels als inspiratie
De nieuwe Nissan LEAF staat ook lager op zijn wielen dan voorheen. Daardoor ontstaat op snelheid minder opwaartse druk en ligt de nieuwe LEAF stabieler op de weg. Andere nieuwe designelementen zorgen voor aanzienlijk meer stabiliteit bij zijwind.

 

De ingenieurs van Nissan hebben zich bij de ontwikkeling van de ideale vorm van de nieuwe Nissan LEAF laten inspireren door vliegtuigvleugels. Door de verfijnde vorm stroomt de rijwind symmetrisch over de carrosserie, zodat het nieuwe model moeiteloos door de lucht snijdt en nog efficiënter rijdt.

Bestverkochte elektrische auto
Nissan vestigde zijn reputatie als pionier van elektrisch rijden toen het in 2010 de LEAF introduceerde. Dat was de eerste in grote serie geproduceerde volledig elektrische auto. De Nissan LEAF is ’s werelds bestverkochte volledig elektrische auto. Inmiddels zijn al meer dan 277.000* exemplaren verkocht.

 

Getagged:

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.