Nissan LEAF

Uber, LeasePlan, Nissan en Nuon starten pilot met elektrische auto’s in Amsterdam

Amsterdam, 28 augustus 2017 – Uber zet een belangrijke stap naar verdere verduurzaming van de stad Amsterdam. Samen met LeasePlan, Nissan en Nuon start het technologiebedrijf een pilot met elektrische auto’s in Amsterdam. De eerste dertig Nissan Leafs gaan vanaf half september rijden via de dienst uberX. Het streven is om aan het einde van 2018 meer dan 200 elektrische auto’s op de weg te hebben via de Uber app.

 

Over de pilot
De pilot is gericht op chauffeurs uit Amsterdam die rijden via de Uber-app en die in de buurt van bestaande laadpalen wonen. Om kostenefficiënt en comfortabel met een elektrische auto via de Uber app te rijden, zijn goede laadvoorzieningen nodig, zoals een laadpaal dicht bij huis en snelladers langs de weg in Amsterdam. Uber start met de pilot om te ervaren of het effectieve bereik van de elektrische auto’s en de nog beperkte snellaad voorzieningen voor partner-chauffeurs in Amsterdam afdoende is om de efficiëntie van vervoer via de Uber-app te waarborgen. Doordat chauffeurs relatief weinig en kort stilstaan tussen ritten die zij via de Uber app accepteren, is er immers weinig tijd om tussendoor de auto op te laden.  

De Nissan Leafs hebben een range tot 250 kilometer (NEDC) en Uber-chauffeurs kunnen de auto van LeasePlan leasen voor xx euro per maand. Bovendien krijgen chauffeurs die zich aanmelden een Fastned Laadtegoed bij de auto van 1.000 euro. Nuon gaat helpen bij de identificatie van voldoende laadpalen in de buurt van chauffeurs. Vanaf medio september zullen de eerste 30 elektrische auto’s en chauffeurs uit de pilot de weg op gaan.

uberX
De elektrische auto’s worden gebruikt voor Ubers dienst uberX. uberX is de low-cost variant en wordt aangeboden door professionele zelfstandige chauffeurs. Een uber-X rit is gemiddeld 50% goedkoper dan een rit met een reguliere taxi.

Koen Maes, Managing Director van Nissan Benelux: “Met dit project zetten we een belangrijke stap om autoverkeer in Amsterdam duurzamer en slimmer te maken. De volledig elektrische LEAF rijdt dankzij groene stroom emissievrij. Daarmee dragen we direct bij aan de luchtkwaliteit en leefbaarheid in de stad en aan een lagere CO2-emissie per gereden kilometer. Samen met de Uber-formule resuleert dit in duurzame mobiliteit op maat.”  

Getagged:

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.