Persbericht: Nissan Electric Ecosystem Experience helemaal gericht op bereikbaar maken van duurzame toekomst voor iedereen

Nissan adres
 


  • 11.000 orders in Europa voor nieuwe Nissans LEAF in slechts drie maanden, waarvan 2.100 in de Benelux
  • Nissan e-NV200 met nieuwe batterij en honderd kilometer extra actieradius in verkoop vanaf voorjaar 2018, nu al te koop.
  • Introductie Nissan Energy Solar project in Verenigd Koninkrijk, gericht op lagere energiekosten voor huishoudens en meer duurzaamheid

Nissan showt nu de essentiële bouwstenen van een elektrisch ecosysteem zoals dat voor het eerst is ontvouwd op het Futures 3.0 event in oktober 2017. Tijdens het media-event ‘Nissan Electric Ecosystem Experience’ op Tenerife is te zien welke inspanningen nodig zijn om de filosofie van Nissan Intelligent Mobility af te stemmen op de manier waarop wij autorijden en samenleven, voor een opwindende en duurzame toekomst.

De nieuwe Nissan LEAF en de vernieuwde e-NV200 met honderd kilometer extra actieradius staan centraal op de Nissan Electric Ecosystem Experience. Nissan presenteert daar tevens de laatste ontwikkelingen op het vlak van infrastructuur en energiemanagement – daarmee uitvoering gevend aan beloften die zijn gemaakt op Nissan Futures 3.0 – inclusief de plannen voor installatie van xStorage Home-units in een aantal ontwikkelingslanden.

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales en Marketing, Nissan Europe: ‘De Electric Ecosystem Experience geeft inhoud aan de drie pijlers van Nissan Intelligent Mobility. De nieuwe LEAF en de e-NV200 staan model voor Intelligent Power en Intelligent Driving; die zijn illustratief voor onze zienswijze op de veranderende manier waarmee mensen straks naar elektrische auto’s kijken. Onze presentaties van nieuwe vormen van opslag van energie en van infrastructurele oplossingen maken Nissan Intelligent Mobility tastbaar. Op de Electric Ecosystem Experience is te zien hoe Nissan duurzaam gebruik van energie in Europa op de weg, in huis en in het bedrijfsleven ondersteunt.’

In samenwerking met het Institute of Technology and Renewable Energies (ITER) heeft Nissan de Electric Ecosystem Experience georganiseerd in het ITER-complex op Tenerife. ITER, met 25 jaar ervaring in engineering en telecom, beschikt over een zogenoemd ‘bioclimatic’ woningen die volledig op duurzame energie draaien van windmolenparken en zonnepanelen.

De nieuwe Nissan LEAF
Bij de Nissan Electric Ecosystem Experience speelt de nieuwe Nissan LEAF een sleutelrol – als icoon van Nissan Intelligent Mobility. De bestverkochte elektrische auto ter wereld biedt met een volle batterij nu een actieradius van 378 kilometer volgens NEDC*. De LEAF zit vol ingenieuze technologie, waaronder ProPILOT geavanceerde rijdersassistentie voor meer veiligheid en comfort.

De e-Pedal technologie maakt het mogelijk om met slechts één pedaal soepel op te trekken en snelheid te minderen, waarbij tegelijk weer energie wordt teruggewonnen. Met ProPILOT Park is het mogelijk de auto zelfstandig te laten parkeren met slechts de druk op de knop. De nieuwe LEAF is een daverend succes, want er zijn al meer dan 11.000 orders genoteerd in heel Europa terwijl hij pas op zijn vroegst in februari in de showroom verschijnt.

De verbeterde Nissan e-NV200, de 100 % elektrische bedrijfsauto
Verder schittert de vernieuwde Nissan e-NV200 op de Nissan Electric Ecosystem Experience. Die is nu voorzien van een 40 kWh batterij. Daarmee biedt hij een actieradius tot 280 kilometer volgens NEDC* – 60 % meer dan voorheen – zonder verlies van laadvolume en met een single-shift transmissie die rijden makkelijker en veiliger maakt. Deze e-NV200 kan zowel als Van en Evalia kan een cruciale rol spelen in stedelijke centra waar elektrisch rijden wordt aangemoedigd. Dat maakt de Nissan e-NV200 aantrekkelijker voor bedrijven en professioneel gebruik.

Net als de nieuwe LEAF beleefde ook de vernieuwde e-NV200 zijn debuut in Europa tijdens Nissan Futures 3.0 in oktober 2017. De verkoop van de e-NV200 met 40 kWh batterij start in het voorjaar van 2018 in Europa. Beide 100 % elektrisch aangedreven voertuigen passen in Nissans streven om de CO2– emissie wereldwijd te reduceren en een duurzamere leefomgeving voor iedereen te scheppen.

Nissan Energy Solar: een geïntegreerde oplossing voor energieopslag
In navolging van het nieuwe energieopslagsysteem voor thuis, zoals onthuld op Futures 3.0, wordt nu Nissan Energy Solar gelanceerd. Door Nissans xStorage Home-unit te combineren met zonnepanelen van provider SolarCentury is een slim energieopslagsysteem voor thuisgebruik gecreëerd. Het komt eerst beschikbaar voor huishoudens in het Verenigd Koninkrijk en in de toekomst ook voor andere landen in Europa.

xStorage Home is een betrouwbare en betaalbare manier om thuis elektriciteit op te slaan. Nissan Energy Solar biedt meer mogelijkheden met xStorage dankzij het naadloze samenspel met de SolarCentury-zonnepanelen. Energiemanagement en -opslag is nu via een enkele unit te regelen. Gebruikers van dit systeem kunnen zelf hun energiegebruik beheren en zo geld besparen. Het systeem biedt meer efficiency en duurzaamheid.

Het nieuwe systeem bouwt voort op het succes van de eerder gelanceerde Nissan xStorage-unit, die in samenwerking met Eaton is ontwikkeld en waarvan er in Europa al meer dan duizend zijn verkocht in drie maanden tijd. Naar verwachting zal dat naar een aantal van vijfduizend stijgen tegen eind maart 2018. Nissan mikt op honderdduizend home energy units aan het einde van fiscaal jaar 2020.

De xStorage Home-units die bij de Electric Ecosystem Experience in ITER worden gebruikt, gaan straks naar een pilot project met een micro-gridsysteem in een ontwikkelingsland in Afrika. Daar zullen ze een rol spelen voor de elektriciteitsvoorzieningen in lokale gemeenschappen die nu nog verstoken zijn van stroom. Dit maakt basisbehoeften, zoals onderwijs en gezondheidszorg, voor bewoners beter toegankelijk.

Nissan heeft ook een prototype van de e-NV200 ontwikkeld met batterijen die inzetbaar zijn als energiebron bij uitval van de elektriciteit of voor de stroomvoorziening bij een event. Nissan wil ook hiermee pilots doen gedurende 2018.

Nissan gaat verder met uitbouw EV-infrastructuur
Tijdens Futures 3.0 heeft Nissan al aangegeven dat het zijn bestaande netwerk van laadpunten de komende achttien maanden met 20 % wil uitbreiden. Nissan heeft inmiddels al een van de uitgebreidste netwerken in Europa met de EV-snellaadstandaard CHAdeMO. In totaal gaat het om meer dan 4.700 snellaadstations. Samen met tal van partijen, waaronder bedrijven, gemeenten en sectorleiders in heel Europa, werkt Nissan aan een verdere uitrol, zodat gebruikers van elektrische auto’s voldoende laadfaciliteiten hebben. De nieuwe stations komen onder meer bij het hoofdwegennet en in het centrum van een aantal Europese steden.

Revolutionaire doorbraak voor berijders van elektrische auto’s
Nissan heeft bij Futures 3.0 al aangegeven dat berijders van elektrische auto’s in de toekomst gebruik kunnen maken van gratis elektriciteit.

Afgelopen jaar is in Denemarken al een test gedaan met technologie, waar een elektrische auto een rol speelt in de energievoorziening door gebruik te maken van Nissans tweerichtingen-laadstructuur. De batterij van een elektrische auto levert stroom aan het net via een V2G-laadunit. De opzet is dat alleen eenmalig wordt betaald voor de installatie van deze unit, waarna de berijder van de elektrische auto vervolgens gratis kan opladen.

In Denemarken is deze aanpak voor het eerst toegepast. In het Verenigd Koninkrijk is Nissan voor een V2G-oplossing een samenwerking aangegaan met energieleverancier OVO Energy, waarbij klanten met korting een xStorage Home-unit kunnen aanschaffen en vervolgens zonder kosten kunnen opladen onder de voorwaarde dat de batterij van de elektrische auto energie kan leveren aan het openbare net. Bijvoorbeeld op piekmomenten als de vraag naar stroom groot is. Op deze manier is de stabiliteit op het net te bevorderen en tegelijk hebben gebruikers van elektrische auto’s er voordeel bij.

Nissan verkent momenteel al de mogelijkheden voor een V2G-oplossing in andere Europese regio’s.

1 Comment

  1. thale

    De eigenaren van de eerste categorie Leaf en e-NV200 hebben gekozen voor Nissan met het vertrouwen dat op termijn de mogelijkheid wordt geboden het accupakket te upgraden naar grotere actieradius.
    Nu de keuze snel groter wordt in E-auto’s met meer actieradius wordt het tijd dat Nissan aandacht aan de huidige klantenkring gaat besteden.

    Nieuwe klanten krijgen is een kunst, klanten behouden is een grotere kunst.

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.