Nissan en DeNA starten Easy Ride robo-vehicle mobility service trial


NISSAN INTERNATIONAL SA

Nissan and DeNA  starten Easy Ride robo-vehicle mobility service trial

YOKOHAMA, Japan – Nissan Motor Co., Ltd. en DeNA Co., Ltd starten een veldtest van Easy Ride, de mobiliteitsdienst voor robo-voertuigen die door beide bedrijven wordt ontwikkeld, op 5 maart..

Easy Ride test vehicle en mobiele app (https://easy-ride.com)

Easy Ride is bedoeld als mobiliteitsdienst voor iedereen die vrij wil reizen naar de bestemming van zijn keuze in een robo-voertuig. Tijdens de veldtest, in het district Minatomirai in Yokohama, in het Japanse departement Kanagawa, kunnen de deelnemers reizen in voertuigen die zijn uitgerust met autonome rijtechnologie langs een vaste route. De route beslaat ongeveer 4,5 kilometer tussen het wereldwijde hoofdkantoor van Nissan en het winkelcentrum Yokohama World Porters.

Voor een efficiënte werking van het wagenpark en de gemoedsrust van de klant hebben Nissan en DeNA een bewakingscentrum op afstand opgezet dat de geavanceerde technologieën van de twee bedrijven gebruikt.

Nissan en DeNA testen ook de unieke servicefuncties van Easy Ride. Met behulp van een speciale mobiele app kunnen passagiers invoeren wat ze willen doen via tekst of spraak en kiezen uit een lijst met aanbevolen bestemmingen. Een tabletscherm in de auto toont selecties van bijna 500 aanbevolen bezienswaardigheden en evenementen in de buurt. Daarnaast zijn er ongeveer 40 kortingsbonnen voor winkels en restaurants in de omgeving beschikbaar om te downloaden op de eigen smartphones van de deelnemers.

Deelnemers zullen worden gevraagd om een ​​enquête in te vullen over hun algemene gebruikerservaring, het gebruik van inhoud en kortingsbonnen van lokale winkels en restaurants, en voorkeursprijzen voor de Easy Ride-service. Nissan en DeNA zullen de resultaten van de enquête gebruiken tijdens hun verdere ontwikkeling van het aanbod en voor toekomstige veldtests.

De praktijktest stelt Nissan en DeNA in staat om te leren van de ervaring met het uitvoeren van de Easy Ride-servicetest met publieke participatie, aangezien beide bedrijven uitkijken naar toekomstige commerciële inspanningen. Nissan en DeNA zullen ook werken aan het ontwikkelen van serviceontwerpen voor onbemande omgevingen, uitgebreide serviceroutes, voertuigdistributielogica, ophaal- / afleverprocessen en meertalige ondersteuning. De bedrijven willen in eerste instantie Easy Ride lanceren in een beperkte omgeving en vervolgens begin 2020 een volledige service introduceren.
Met klanten die nieuwe lokale bestemmingen kunnen ontdekken, verwachten de bedrijven dat Easy Ride ook de steden en buurten zal helpen.

Nissan en DeNA starten Easy Ride robo-vehicle mobiliteits service test

Nissan and DeNA to start Easy Ride robo-vehicle mobility service trial

Nissan and DeNA starten Easy Ride robo-vehicle mobility service trial

 

 

 

Over de auteur