Nissan verbindt zich tot aan 2026 aan het ABB FIA Formula E World Championship

Gen3-tijdperk bevat nog krachtigere en snellere auto’s

 

Nissan is de eerste Japanse autofabrikant die in de Formula E stapte, destijds aan de vooravond van het vijfde seizoen. En het Japanse merk is voornemens nog lang te blijven in de geëlektrificeerde topklasse van de Formula E-kampioenschap. Nissan kondigt namelijk aan nog tot in elk geval het einde van het twaalfde seizoen (2025/2026) mee te racen in het ABB FIA Formula E World Championship. Het Gen3-tijdperk van het kampioenschap begint in het negende seizoen – in 2022/2023 – en zal nog krachtigere en snellere auto’s bevatten.

Met de deelname aan het ABB FIA Formula E World Championship wil Nissan de sensatie en het plezier van emissievrije elektrische auto’s aan een wereldwijd publiek tonen. En er is meer. De kennis en technologische expertise die Nissan opdoet zullen bijdragen aan betere elektrische voertuigen voor op de openbare weg. Dit alles met het doel om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn in alle bedrijfsactiviteiten en in de levenscyclus van zijn producten.

Nieuw publiek
“De visie die Nissan op auto’s heeft, gaat veel verder dan alleen een transportmiddel”, zegt Ashwani Gupta, Chief Operating Officer bij Nissan. “We willen elektrische voertuigen ontwikkelen en bouwen die de wijze veranderen waarop gemeenschappen connectie leggen en voortbewegen, en die ons allemaal inspireren om toe te werken naar een duurzame samenleving. Formula E helpt Nissan om duurzame energie en het milieu in de schijnwerpers te zetten, zodat we onze toekomstvisie aan een groeiend, nieuw, jong en divers publiek kunnen presenteren.”

Verder ontwikkelen
In de eerste twee Formula E-seizoenen concentreerde Nissan zich op zijn technische ‘Phase One – road-to-track’-doelstellingen, waarbij de opgedane kennis en ervaring van de LEAF, Nissans meest herkenbare elektrische auto voor consumenten, werden gebruikt om de prestaties van Nissan e.dams verder te ontwikkelen. In het debuutseizoen was Nissan e.dams het beste kwalificatieteam in het kampioenschap en in het tweede seizoen behaalde de equipe zelfs de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

Van baan naar weg
Terwijl het e.dams-raceteam deelneemt in het huidige, zevende seizoen van 2020/2021 en uitkijkt naar het Gen3-tijdperk vanaf het negende seizoen, begint het aan “Phase Two’ van zijn “track-to-road”-doelstellingen op het gebied van technologieoverdracht. Nissan presenteert features die als doel hebben de acceptatie van elektrische auto’s door de consument te stimuleren. “We hebben tijdens onze eerste twee seizoenen geweldige resultaten behaald en het benoemen van onze langdurige toewijding aan de Formula E is een belangrijke stap”, aldus Tommaso Volpe, Global Motorsport Director Nissan. “We zijn deze raceklasse ingegaan met een technische transferbenadering van ‘weg naar circuit’, en door ons raceprogramma uit te breiden tot het Gen3-tijdperk, hebben we nu de mogelijkheid om de cirkel te sluiten met een technische overdracht van ‘circuit naar weg’. Wij geloven dat Formula E het perfecte platform is om onze expertise op het gebied van elektrificatie te promoten en onze toewijding aan duurzamere mobiliteitsoplossingen te tonen.”

Nachtrace
De eerste races van het seizoen 2021 vonden eind februari plaats in Diriyah (Saoedi-Arabië) als een binair evenement, waar de Formula E voor het eerst racete onder de vlag van het FIA World Championship. Het was ook de eerste Formula E-race bij nacht, waarbij schijnwerpers het circuit volledig verlichtten. Nissan e.dams pakte tijdens dat weekend 14 punten voor het teamkampioenschap.

Constante evolutie raceprestaties
Olivier en Gregory Driot, teamleiders van het Nissan e.dams-team, verklaarden gezamenlijk: “Nissan’s toewijding aan het Gen3-tijdperk van het ABB FIA Formula E World Championship toont de kracht van de volledig elektrische raceserie en het streven naar succes in de volgende fase. De nieuwe Gen3-auto’s zullen sneller en krachtiger zijn, en deze constante evolutie van raceprestaties die we blijven zien in de Formula E is geweldig voor de fans en de sport.”

De derde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship vindt plaats op 10 april in Rome.

 
EEN PUBLICATIE VAN NISSAN

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.