Internationale samenwerking geeft Nissan Ariya zeer dynamisch rijgedrag

Amsterdam, 2 april 2021 – Nissan maakt meer details bekend van het diepgaande ontwikkelingsprogramma waarmee het de ongekende prestaties, het hoogstaande comfort en de uitstekende wegligging van de Nissan Ariya heeft gerealiseerd. De Ariya is ontwikkeld om overal ter wereld optimaal te presteren.

De Nissan Ariya is ontwikkeld en getest door de meest ervaren ontwikkelingsexperts van Nissans ontwikkelingscentrum in Hokkaido, Japan. Elk aspect van het nieuwe model – van het acceleratievermogen en de besturing tot aan de rust in het interieur en het rijcomfort – is uitgebreid getest en verfijnd.

Nissan benaderde de ontwikkeling van de Ariya zeer breed, zodat de auto optimaal voldoet aan de behoeften van bestuurders overal ter wereld. Het bochtige testcircuit van Nissan in Hokkaido bijvoorbeeld is ontworpen om de wegen in Europa te simuleren. Natuurlijk heeft Nissan de Ariya ook uitgebreid in de praktijk getest op Europese wegen. Niet alleen om de bevindingen uit Nissans testcentrum te controleren, maar ook om te bewijzen dat de Ariya uitstekend berekend is op de Europese omstandigheden, zoals krappe bochten, bergwegen en snelwegen waar hard wordt gereden.

Nissans ontwikkelingsexperts in Japan en hun collega’s in het Nissan Technical Centre in Cranfield (Verenigd Koninkrijk) werken nauw samen en delen hun kennis en ervaring met elkaar. Op basis daarvan hebben zij de specificaties van de Nissan Ariya aangepast aan de behoeften van de Europese klant en aan de Europese wet- en regelgeving.


‘De ontwikkeling van de Nissan Ariya was een intense, maar zeer bevredigende ervaring’, vertelt Ian Shepherd, Project Management Director van het Nissan Technical Centre Europe. ‘Als onderdeel van het proces hebben we nauw samengewerkt met onze collega’s in Japan. We hebben vanaf het vroegste ontwikkelingsstadium de wensen en behoeften van de Europese klant voor ogen gehouden. En nu leggen wij de laatste hand aan de auto en testen we hem nogmaals op de Europese wegen om de laatste details te verfijnen. Op basis van onze ervaringen en het grondige ontwikkelings- en testprogramma van onze collega’s zijn we ervan overtuigd dat de Nissan Ariya de verwachtingen van de klant zal overtreffen.’

Neem hier op YouTube een kijkje achter de schermen tijdens de uitgebreide tests van de Nissan Ariya. Belangstellenden kunnen zich hier aansluiten bij de reeds duizenden andere belangstellenden voor de Nissan Ariya.

 
EEN PUBLICATIE VAN NISSAN

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.