Nissan levert 100.000e LEAF in Europa

100 % elektrische mobiliteit bereikbaar voor een groot publiek
Nissan levert 100.000e LEAF in Europa
Amsterdam – 5 juni 2018

  • Belangrijke mijlpaal op gebied van elektrische mobiliteit
  • Binnen acht maanden al ruim 37.000 nieuwe Nissans LEAF besteld
  • Meer dan 4.000 orders in Benelux
  • Iedere tien minuten een order voor een nieuwe LEAF
  • LEAF-rijders zorgen voor klanttevredenheidsscore van 92 %

 

Nissan viert de overhandiging van de 100.000e LEAF in Europa. Een mijlpaal die Nissan beschouwt als een belangrijke overwinning voor elektrische mobiliteit.

Mede dankzij de uitstekende verkoopresultaten van de nieuwe en vorige generatie Nissan LEAF in Europa is het model uitgegroeid tot de bestverkochte elektrische auto ter wereld. Met ruim 37.000 verkochte exemplaren van de nieuwste generatie in Europa wordt momenteel elke tien minuten een Nissan LEAF verkocht.De nieuwe LEAF is het eerste model in Europa met de ProPILOT- en ProPILOT Park-technologie van Nissan. De EV is ook voorzien van de zogeheten e-Pedal waarmee bestuurders kunnen starten, accelereren, remmen en stoppen door de druk op het pedaal te verhogen of te verlagen.Susana de Mena uit Madrid, de trotse eigenaar van de 100.000e Nissan LEAF in Europa: ‘Ik heb er twee jaar over gedaan om de juiste elektrische auto te vinden. Ik wist dat het een Nissan zou worden! Toen ik zag dat een compleet nieuwe LEAF was geĂŻntroduceerd, twijfelde ik geen moment. Mijn man en ik waren er direct van overtuigd dat deze auto qua prijs, kwaliteit en specificaties de beste keuze is. We zijn ons ervan bewust dat we het milieu moeten respecteren en beschermen, dus wilden we 100 % elektrisch rijden. Bovendien kunnen we met een elektrische auto altijd naar het centrum van Madrid rijden, waar de toegang van andere voertuigen soms wordt beperkt uit het oogpunt van de luchtkwaliteit.’Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe, legt uit: ‘Voor ons is het geen verrassing dat de Nissan LEAF de populairste elektrische auto ter wereld is. Wij zijn al veel langer bezig met een elektrisch aangedreven volumemodel dan welk ander merk dan ook en zijn trots dat wij een betaalbare, visionaire auto kunnen aanbieden in Europa. We hebben het in minder dan tien jaar voor elkaar gekregen om een 100 % elektrisch voertuig voor de massa te creĂ«ren. Deze mijlpaal bewijst eens te meer dat onze Nissan Intelligent Mobility-visie wordt omarmd door klanten die geloven in een meer duurzame, opwindende en meer connected toekomst.’Europese LEAF-klanten hebben samen al meer dan twee miljard kilometers gereden en ruim 300.000 ton CO2 bespaard. Zij zorgen ook voor een klanttevredenheidsscore van 92 % – meer dan voor elk ander Nissan-model.De LEAF is meer dan een 100 % elektrische auto. Hij staat garant voor een geheel nieuwe rijervaring, ontworpen om meer plezier, zelfvertrouwen en connectiviteit te bieden. De LEAF is de belichaming van Nissan Intelligent Mobility, waarmee een weg wordt bewandeld naar een toekomst waarin intelligent vermogen, intelligente aandrijving en intelligente integratie samenkomen.

Kijk voor meer informatie op https://www.nissan.nl/voertuigen/nieuw/leaf/intelligent-mobility.html.

 

Avatar

Over de auteur