Nissan LEAF viert uitbundig 5e verjaardag

Nissan vierde dinsdag 22 maart 5 jaar elektrisch autorijden in Nederland. Destijds reden de eerste 20 Nissans LEAF de showroom uit, waarmee de markt voor elektrisch rijden in gang werd gezet. Het gebrek aan laadpalen werd ruimschoots gecompenseerd door het enthousiasme van de eerste LEAF-rijders.

42 % meer

Flash forward naar 22 maart 2016: er zijn al meer dan 4.000 elektrische Nissans in Nederland geleverd, waarvan bijna 3.000 LEAFs. Laadpalen zijn er volop. En het bereik van de LEAF groeide met ruim 42 % tot 250 km (NEDC). ‘In enkele jaren tijd is er geweldig veel gebeurd en ook komende jaren ontwikkelt elektrisch rijden zich snel,’ voorspelt Bart van Thienen, Director Communications van Nissan.

Maarten Steinbuch, professor aan de TU Eindhoven en EV-kenner beaamt dat: ‘We staan nog maar aan het begin van de elektrische beweging. De EV-revolutie gaat beginnen: accu’s worden goedkoper en elektrische auto’s rijden in 2018 meer dan 300 km en kosten rond de 35.000 euro. Dan gaat het hard. 1 Miljoen EV’s in 2025? Zeker wel!’

Vraagbaak

Tijdens het verjaardagsfeest werd ook de Nissan Electric Club geïntroduceerd. Voorzitter Edwin Glaser: ‘We willen de rijders en kopers van een elektrische Nissan met raad en daad bijstaan. Als Nissan Electric Club zijn we de vraagbaak voor iedereen die elektrisch rijdt of dat overweegt.’ Op 22 maart 2021 viert Nissan de 10e verjaardag van de LEAF.

Hieronder vind je een video van het EVent en een selectie van de foto’s. Bekijk hier alle beelden!

EV-professor Maarten Steinbuch presenteert
EV-professor Maarten Steinbuch presenteert
Goodiebag Nissan Electric Club
Goodiebag Nissan Electric Club
Nissan LEAF ervaringen uitwisselen
Nissan LEAF ervaringen uitwisselen
Drankje erbij
Drankje erbij
Prachtig gemaakt artwork door LEAF-rijder Henk Vrugt
Prachtig gemaakt artwork door LEAF-rijder Henk Vrugt
Het was druk!
Het was druk!
Wie rijdt er Nissan LEAF?
Wie rijdt er Nissan LEAF?
NEC-voorzitter Edwin Glaser en Nissan PR-directeur Bart van Thienen
NEC-voorzitter Edwin Glaser en Nissan PR-directeur Bart van Thienen
Proost op de Nissan Electric Club!
Proost op de Nissan Electric Club!
Borreltijd
Borreltijd