Nissan en Eaton brengen xStorage Home in Europa op de markt

xStorage

Nissan en energienetwerkbeheerder Eaton verbreden hun portfolio van xStorage Home met zes nieuwe versies voor het thuis opslaan van energie. Consumenten krijgen zo meer keuze dan ooit tevoren over de wijze waarop zij voorzien in hun elektriciteitsbehoefte. De orderboeken voor Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen gaan vanaf vandaag open gevolgd door andere Europese markten in de komende maanden.

Het xStorage Home-systeem kan putten uit de energie van de zon, het elektriciteitsnet of een Nissan LEAF-batterij. Het maakt energieverbruik goedkoper en stimuleert huiseigenaren om meer duurzame keuzes te maken. De baanbrekende technologie in het xStorage Home-systeem is klaar voor de toekomst en maakt het voor consumenten ook mogelijk om inkomsten te genereren door elektriciteit terug te leveren aan het net – een optie die naar verwachting steeds meer elektriciteitsmaatschappijen in de nabije toekomst zullen bieden.

Het systeem biedt consumenten meer controle over de wijze waarop en wanneer ze stroom in hun eigen huis gebruiken om piekuren met hoge energietarieven te mijden. Het vergrote aanbod aan verschillende producten geeft consumenten een grotere keuze over de capaciteit en de prijs van xStorage Home. Er is te kiezen uit units met nieuwe batterijen of gebruikte batterijen.

xStorage Home-units – die een duurzaam tweede leven bieden voor batterijen uit de elektrische auto’s van Nissan – zijn leverbaar vanaf € 3.500,- (excl. BTW en installatiekosten) met een capaciteit van 3,5 kW tot aan € 3.900,- voor 6 kW. De units met nieuwe batterijen zijn er vanaf € 5.000,- tot aan € 5.580,- voor de versie met de hoogste capaciteit, en met een uitgebreide garantieperiode van tien jaar.

Gekoppeld aan een energiebron thuis of aan bijvoorbeeld zonnepanelen kan het systeem voor een revolutie zorgen in de wijze waarop mensen thuis hun energie gebruiken. Het systeem biedt flexibiliteit.

xStorage Home is uitgerust met geïntegreerde omvormers voor zonnepanelen. Als een huis van zonnepanelen is voorzien, kan de eigenaar deze hier direct op aansluiten om de energie op te slaan. Vervolgens staat volledig schone, duurzame energie tot beschikking van het huishouden. Daarnaast is het ook mogelijk om energie op te slaan op momenten dat stroom goedkoper is en weer te gebruiken in periodes met hogere tarieven. Beide manieren leiden tot een besparing op de energiekosten.

In landen waar het mogelijk is kunnen gebruikers van de xStorage Home ook energie aan het stroomnet terugleveren. Dit verkopen van zelf opgewekte energie biedt aldus een potentiële inkomstenstroom.

Het systeem is voor consumenten de ideale energie back-up, vooral in tijden waarin het openbare energienet overbelast dreigt te raken. Voeg daarbij ook nog eens de connectiviteitsmogelijkheden die de smartphone biedt, waarmee gebruikers via hun toestel eenvoudig tussen energiebronnen kunnen switchen.

Paul Willcox, voorzitter van Nissan Europe: ‘De prijzen en beschikbaarheid van energie is al lange tijd een punt van zorg voor ons allemaal. Met dit product kunnen consumenten eindelijk zelf de regie in handen nemen over het gebruik van energie in hun huis. We signaleren al een overweldigende belangstelling voor dit product. We zijn dan ook echt heel opgetogen dat we mensen nu meer keuze kunnen bieden met de bredere portfolio van xStorage-producten. Met de lancering van xStorage Home gaan we in sneltreinvaart naar een energierevolutie voor consumenten. Het systeem maakt in de praktijk daadwerkelijk een slim, betaalbaar en meer duurzaam energiemanagement mogelijk.’

Het systeem is ook een stap richting het gebruik van alternatieve energiebronnen en dat strookt met de vraag van consumenten in Europa. Nissans Social Index Report toont immers aan dat veel Europeanen zich zorgen maken over een goed leefmilieu in de toekomst. Een overweldigende meerderheid (91 %) juicht de komst van meer alternatieve energiebronnen toe en ruim drie kwart van de ondervraagden (89 %) willen materialen hergebruiken op een meer innovatieve wijze.

Cyrille Brisson, Vice President Marketing, Eaton Electrical EMEA: ‘De Europese consument wil steeds meer toegang tot alternatieve energie. Samen met Nissan hebben we een serie van zes gebruiksklare en betaalbare energiesystemen ontwikkeld die mensen thuis kunnen toepassen om dit te bereiken. Er zijn andere systemen op de markt om thuis energie op te slaan, maar met die van ons proberen we verborgen extra kosten te vermijden en tegelijkertijd tot zo laag mogelijke exploitatiekosten te komen.’

De nieuwe xStorage Home-portfolio is het begin van een samenwerking op lange termijn tussen Nissan en Eaton voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor huiseigenaren en bedrijven. Nissans commerciële aanbieding xStorage BUILDING is een volledig industriële, robuuste en krachtige oplossing voor organisaties die hun energiegebruik meer efficiënt willen managen en duurzame energie slimmer willen inzetten.

Nissan en Eaton hebben vandaag een samenwerking met de Amsterdam ArenA aangekondigd. Dat gaat in het stadion gebruik maken van xStorage Buildings. Het is het grootste energieopslagsysteem met gebruikte accu’s voor een commerciële toepassing in Europa. Deze versie van xStorage Buildings is voorzien van tweerichtingsomvormers van Eaton en het equivalent van 280 accu’s van de Nissan LEAF die zijn hergebruikt. Het systeem maakt de energielevering aan de Amsterdam ArenA efficiënter, duurzamer en meer betrouwbaar doordat het generatoren met traditionele (diesel)verbrandingsmotoren vervangt en meer stabiliteit biedt dan het bestaande stroomnet.

In eerste instantie start de verkoop van xStorage alleen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noorwegen.

2 Comments

  1. Pingback: 9 vooroordelen over windmolens ontkracht - GoodSense.nu

Reactie achterlaten?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.